Perhe- ja perintöoikeus

Olemme asiantuntijoita perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä asioissa. Tarjoamme lakipalveluita eteläisen Suomen alueella. Palvelemme tarvittaessa myös muilla paikkakunnilla. 

 

Perhe-elämään liittyy monenlaisia juridisia asioita läpi elämän. Oikeudelliset velvoitteet alkavat jo avoliiton aikana vaikka säännökset eivät ole aivan yhtä monimuotoisia kuin avioliitossa. Avioehto on nykyisin erittäin yleinen oikeustoimi, jolla molemmat osapuolet turvaavat oman omaisuutensa niin halutessaan tai vastaavasti sopivat omaisuuden yhteisestä jakamisesta eron sattuessa. Usein luullaan, että avioehto tehdään vain avioeron varalle, mutta sillä on suuri merkitys myös puolison kuoleman yhteydessä: silloinkin avioliitto purkautuu.

 

Elämän merkityksellisimpiin asiakirjoihin kuuluvat avioehdon ohella myös testamentti, edunvalvontavaltakirja ja hoitotestamentti. Näitä ei kannata hoitaa kuntoon vasta elämän ehtoopuolella, sillä esim. edunvalvontavaltakirjalle voi tulla tarve minkä ikäisenä tahansa. Tyypillinen tilanne voi olla vaikkapa liikenneonnettomuus, jonka seurauksena henkilö ei pystykään ilmaisemaan omaa tahtoaan. Edunvalvontavaltakirjalla läheinen henkilö pystyy huolehtimaan loukkaantuneen asioista joko hetkellisesti tai pidemmän aikaa.

 

Lakimiehemme ratkovat haastavimmatkin juridiset kysymykset kaikilta perhe- ja perintöoikeuden saroilta. Meiltä perunkirjoitus laadukkaasti ja luotettavasti. Palvelemme asiakkaita Helsingin ja pääkaupunkiseudun lisäksi myös Hyvinkäällä, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa. Palvelemme pitkällä kokemuksella mm. seuraavissa asioissa:

 

Avioehdot

Avoliiton lakiasiat

Ositukset

Testamentit, hoitotestamentit

Edunvalvontavaltakirjat

Perunkirjoitukset ja perinnönjao

Huoltajuusasiat

Elatusasiat

 

 

Nimi  
Sähköposti  
Viesti